Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Το ελληνικό ελαιόλαδο στην κορυφή της ποιότητας παγκοσμίως με βάση τα υγειοπροστατευτικά του χαρακτηριστικά


Δημοσιεύθηκε η μελέτη της ερευνητικής μας ομάδας σχετικά με την καταγραφή των σημαντικότερων υγειοπροστατευτικών ουσιών του ελληνικού ελαιολάδου, όπως είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενη ανάρτηση μας στις αρχές Ιανουαρίου 2014.
Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των επιπέδων του ελληνικού ελαιολάδου στις ουσίες ελαιοκανθάλη, ελαιασίνη, άγλυκο ελευρωπαϊνης και άγλυκο λιγκστροσίδη. Όπως αποδεικνύει η μελέτη μας, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε όλες αυτές τις ουσίες οι οποίες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Άνω του 50% των ελληνικών λαδιών που μετείχαν στην έρευνα θα μπορούσαν να καταταχθούν στην ειδική κατηγορία ελαιολάδων με ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μπορείτε να δείτε την πλήρη επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό Journal of Agricultural and
Food Chemistry εδώ.
Μπορείτε να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα των αναλύσεων όλων τα λαδιών που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών εδώ.
Σε καμία άλλη ελαιοπαραγωγό χώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχης έκτασης καταγραφή και αυτό δίνει τεράστια πλεονεκτήματα στο ελληνικό ελαιόλαδο. Είναι στα χέρια μας να το αξιοποιήσουμε.

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια και σας εύχομαι η μέθοδός σας σύντομα να πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή