Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Διαγωνισμός της διεθνούς εταιρίας ελαιοκανθάλης

Η Διεθνής εταιρία ελαιοκανθάλης (Oleocanthal International Society) διοργανώνει διεθνή διαγωνισμό για τη βράβευση του καλύτερου ελαιολάδου με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη. Γίνονται δεκτά δείγματα μέχρι τις 31/3/2016 και χρειάζεται δείγμα τουλάχιστον 100 ml σε γυάλινη ή πλαστική φιάλη. Τα δείγματα πρέπει να είναι συγκομιδής από τον Οκτώβριο του 2015 και έπειτα.
Στο λάδι που θα δείξει τις υψηλότερες τιμές ελαιοκανθάλης θα δοθεί χρηματικό βραβείο 1000 ευρώ στη διάρκεια του συνεδρίου της διεθνούς εταιρίας ελαιοκανθάλης το 2016.
Η διεύθυνση αποστολής για την Ελλάδα είναι:
Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Φαρμακευτικό τμήμα, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 15771, υπόψη Προκόπη Μαγιάτη, τηλ 6974046430
Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ και παρέχεται πιστοποιητικό ανάλυσης για κάθε δείγμα που θα συμμετάσχει.
Το ελαιόλαδο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για πιθανό επανέλεγχο μετά τη λήξη της περιόδου σε ποσότητα 100 κιλών και να μην έχει γευστικό ελάττωμα.
Επίσης η εταιρεία εγγυάται την απορρόφηση 1.000 κιλών σε τιμή 15 ευρώ/kg μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών για το κορυφαίο ελαιόλαδο αν περιέχει >1000 mg/Kg ελαιοκανθάλη.
Το λάδι που θα επιλεγεί θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς.
Το πιστοποιητικό ανάλυσης που θα χορηγηθεί θα περιέχει τις συγκεντρώσεις των παρακάτω ειδικών φαινολών: ελαιοκανθάλη, ελαιασίνη, άγλυκο ελευρωπαϊνης και άγλυκο λιγκστροσίδη.
Δεν θα περιλαμβάνει άλλες τυπικές παραμέτρους πχ οξύτητα, δείκτες Κ κτλ εκτός αν ο υποψήφιος το ζητήσει και καλύψει το κόστος μέτρησης τους.
Αν βρεθούν πολλά λάδια με περιεκτικότητα >1000 mg/Kg θα διερευνηθούν και κάποιοι δευτερεύοντες τεχνικοί παράγοντες ώστε να γίνει η καλύτερη επιλογή για τους ερευνητικούς σκοπούς.

Επίσης αν η διαθέσιμη ποσότητα είναι μικρότερη από 1000 lt τότε θα απορροφηθούν ποσότητες και από περισσότερους παραγωγούς με μικρότερη περιεκτικότητα ώστε να καλυφθεί η απαιτούμενη ποσότητα.

2 σχόλια:

  1. Γεια σας κύριε Μαγιάτη χρονιά πολλά, καλή χρονιά να έχετε με υγειά και ευτυχία. προσπαθώ να σας στείλω e-mail στο magiatis@pharm.uoa.gr όμως δεν μπορώ να το στείλω από hotmail ούτε από gmail. υπάρχει κάποιο άλλο e-mail που να μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καμιά φορά υπάρχει πρόβλημα με το magiatis@pharm.uoa.gr υπάρχει και το prokopios.magiatis@gmail.com

      Διαγραφή