Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μια καλή είδηση για το ελληνικό ελαιόλαδο


Η Ευρωπαϊκή ένωση και ο ΕΦΕΤ, μετά από σειρά ερωτήσεων, διευκρίνισαν ότι αναγνωρίζουν την προσμέτρηση της ελαιοκανθάλης και της ελαιασίνης στις ουσίες που θα χρησιμοποιούνται για τον ισχυρισμό υγείας του ελαιολάδου. 
Διαβάστε το ρεπορταζ του Athan Gadanidis στο Olive Oil Times: 

http://www.oliveoiltimes.com/olive-oil-business/europe/greece-flip-flops-evoo-labeling/37729

H απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς τα περισσότερα ελληνικά λάδια υπό κατάλληλες προϋποθέσεις θα πληρούν το νέο κριτήριο και άρα θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστριών χωρών. 
Παρά τις διστακτικές κινήσεις του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, ο δρόμος για την ανάδειξη του καλού ελληνικού ελαιολάδου ανοίγει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου