Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Το λάδι της Θάσου

Δελτίο τύπου από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Πρίνου Θάσου
 
Τα προϊόντα του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα» Πρίνου στο νησί της Θάσου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της 1ης Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου, στο θεατράκι Μικρού Καζαβητίου, την Κυριακή 11 Αυγούστου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση από τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, Φιλόλογο καθηγητή, με θέμα «Σταθμοί στην ελαιοκαλλιέργεια και ο Συνεταιρισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ”» και στην συνέχεια ο Προκόπιος Mαγιάτης, Επ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής μίλησε για  "Υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και της ελιάς Θρούμπα".

Κατά την ομιλία, η οποία εντυπωσίασε και ικανοποίησε του παρευρισκόμενους, παρουσιάσθηκαν αποτελέσματα έρευνας που αποδεικνύουν και στο εργαστήριο την άριστη ποιότητα και μοναδικότητα του Θασιακού ελαιόλαδου αλλά και τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Η τιμή ελαιοκανθάλης είναι σημαντικά υψηλότερη (εως και 5 φορές περισσότερη) σε σχέση με το μέσο όρο των δειγμάτων ελληνικών ελαιολάδων που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδωθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Παραδόθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Σταμάτη Βαή για την συμβολή τους στη διεθνή διάκριση του θασιακού ελαιόλαδου στους:

-Δρ. Ελένη Μέλλιου Ερευνήτρια στον Τομέα φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτικό Τμήμα Αθηνών Επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου ελιάς του Πανεπιστημίου του Davis της Καλιφόρνια των ΗΠΑ

-Προκόπιος Mαγιάτης, Επ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου